Korda Krusha (L)
Het verwerken van je eigen aas en aasmengsels is nu niet meer weg te denken uit de hengelsport, na de populariteit en effectiviteit van moderne aastechnieken zoals PVA-zakjes, spods en spombs, cupping met stokken, en al de rest. Vroeger was je uren bezig met hakken, blitsen en mixen, terwijl je onderweg een paar keukenapparaten verbrandde. Veel aas is op zijn zachtst gezegd kleverig en/of scherp, en repercussies voor het gebruik van de keuken thuis waren bijna gegarandeerd.
Dus, een paar jaar geleden, brachten de slimme leveranciers van 'denkend materiaal' bij Korda de Korda Krusha uit. Het is een verblindend eenvoudige oplossing voor de rommel en moeite die het verpletteren van aas voor mixen met zich meebrengt. In staat om kruimels te maken van zowel boilies, pellets en noten, is de Krusha een ultra-sterk en veerkrachtig maalapparaat dat bestaat uit slechts twee delen. Open het en plaats je aas in het onderste deel, doe de bovenkant er weer op en draai. Wanneer je hem weer opent, hebben de in elkaar grijpende sets van scherpe interne tanden de inhoud tot een kruimeltje vermalen. Hoe fijn je het wilt hebben hangt af van hoeveel je vermaalt. Zo simpel is het! Doe al je gemalen aas in een bak, meng er de gewenste toevoegingen door en je bent klaar om op te tuigen.
Nu kun je al je aas in een zak doen en je mixen aan de oever samenstellen. Wie weet welke stinkende lekkernijen je zult uitvinden, afhankelijk van waar je doelsoort op die dag zin in heeft? De Krusha is er in twee maten, groot en klein, waarbij de grotere beter is voor grote boilies en tijgernoten en de kleinere voor kleiner aas zoals pellets. De kleine Krusha kan 50 gram 4mm pellets per keer verwerken en de grotere versie tot 100 gram.
De Korda Krusha is een geweldige aanvulling op het aasarsenaal van elke karpervisser, vooral diegenen die graag experimenteren in de keuken maar te horen hebben gekregen dat ze dat niet meer mogen doen met visaas.